Noe av innholdet i Biker Journalen 2/2018:

HARLEY-DAVIDSON 115 ÅR

Hva har skjedd i de fem årene etter forrige jubileum, altså fra 2014 til 2018? Veldig mye faktisk, og jubileumsfyrverkeriet i 2013 hadde ikke stilnet før Harley-Davidson rullet ut neste års modeller for å vise verden hvordan de ser på fremtiden. Indiskproduserte motorsykler, vannkjølte motorer og el-Harley sto i kø for å sjokkere Harley-entusiastene.
Vi har tatt en titt på de viktigste som har skjedd i den siste fem-års perioden.

Stor fakta-artikkel i Biker Journalen 2/2018. I salg nå!


Harley-Davidson:

DE FØRSTE ÅRENE

Harley-Davidsons offisielle tidsregning starter i 1903, men historien begynner et par år tidligere da barndomsvennene William S. Harley og Arthur Davidson hadde begynt å se på muligheten av å putte en motor i en vanlig sykkel. De arbeidet sammen i sykkelfabrikken Meiselbach Manufacturing Co., og var nysgjerrige på den tekniske utviklingen som var i ferd med å endre samfunnet rundt dem. Harley som gikk i lære som teknisk tegner lagde skisser på en liten 116 cc motor. Han mente at motoren kunne brukes i en vanlig sykkelramme for å gjøre syklingen lettere, og han viste etter hvert tegningene til Arthur som tente på ideen..
Hele den fascinerende historien om hvordan det begynte og Harley-Davidsons historie frem til de lanserte den første V-twin motoren i 1909 finner du i Biker Journalen 2/2018. I salg nå.


PØNKERNS BOBBER

-Jeg er en gammel punker, og liker spesielt den amerikanske punkrocken som grodde frem på slutten av sytti- og inn på åttitallet. Den musikken har jeg i sjela og det har ingen ting med politiske synspunkter eller radikale meninger å gjøre, forteller Tom Kildal. Ved siden av musikken er motorsykkel den store lidenskapen, og etter noen års pause var lysten tilbake for fullt

-Jeg ville ha en bobber av det klassiske slaget med springergaffel og eikehjul, og det skulle ikke være noen radikale og overdimensjonerte elementer på sykkelen.

Les om Tom Kildals bobber i Biker Journalen 3/2018 som er i salg nå!

PIANO BLACK CHOPPER

Kenneth Sandnes er en svoren custombygger og stivramme-entusiast. Da han skulle selge en av syklene sine endte han opp med et oppgjør hvor en del av betalingen var en original Softail standard. "Vel, vel", tenkte Kenneth, "jeg får kjøre litt Softail da, og finne ut hvordan det er". Men etter noen turer på en original Harley-Davidson Softail fant Kenneth raskt ut at det ikke var noen sykkel for han. Kenneth var i byggemodus, og var klar for å bygge en ny chopper.
Les om Kenneth og hans chopper i Biker Journalen 3/2018. I salg nå!EVOCYCLE

Garvede Harleyfolk kan vri seg i smerte over hva ungdom kan få seg til å si, for da Anthony Pementel var klar for sin første Harley hadde han prøvekjørt en '48 panhead uten å føle noe. Men da han kom over en nittitalls Softail så han straks at det var rette sykkelen for han. Den trengte bare litt modifisering for å bli helt riktig. Det handler om å finne sin egen "greie".
Les om Anthony og Softailen i Biker Journalen 2/2018. I salg nå!


VIKINGER I VESTERLED

Den første morgenen på amerikansk jord var det litt jet-lag i kroppen, men et krus kruttsterk kaffe gjør underverker! Etter en superb frokost på ei lokal kneipe med ferskpresset kortreist juice noen skritt fra hotellet bar det avsted til Eagle Rider for å hente syklene vi hadde leid. Seks Indian Roadmastere sto klar til vår disposisjon, og etter litt papirarbeid og gjennomgang av sykkel var vi overlatt til oss selv. Med pottehjelmen på hodet fyrte vi opp og satte kurs nordover gjennom de velkjente gatene i San Francisco.

Les om de norske kameratenes Amerikatur i Biker Journalen 2/2018. I SALG NÅ!


Neste nummer av Biker Journalen (4/2018) 
er i salg den 7. juni!

Husk at abonnenter får bladet tidligere,
billigere og rett i postkassa!

Abonner her!

I dette nummeret av Biker Journalen kan du også lese om:

  • Old school på den gamle måten
  • The Liberator - 1942 WLA
  • Volusia - Suzuki bobber
  • Snow Quake - Galskap på is?
  • News: MC med i politisk erklæring
  • Top of the Mountain MC-museum
  • MC-messene i Porsgrunn og Gøteborg
  • Faste spalter:
    Biker News, Nytt i Delehylla, Treffkalender

NESTE NUMMER (BJ 3/2018)
ER I SALG 19. april.


Abonnenter får bladet billigere
og rett i postkassa.
Abonnér her!

   

Biker Journalen | Box 2928 | 7438 Trondheim | Tlf 92 88 45 60  | Send email | Org.nr: 983 170 501

 sitemap
Admin