Indians nye motor:
THUNDER STROKE 111
Med jubel og baluba ble Indian Motorcycles nye motor lansert på Daytona Bike Week i mars. Stedet var Dirty Harrys Pub, og for å sette en ekstra spiss på seansen var Indian-entusiast Mike Wolfe invitert, kjent fra TV-serien American Pickers.
(UPDATED 6/29/2013 8:50:53 AM)

Web.red.


Etter først å ha lagt ut lyden av den nye motoren på Internett ble altså motoren vist frem for første gang i mars, og skal man tro Mike Wolfe så hadde ikke han heller sett motoren før denne kvelden. Da duken ble trukket av avslørte det en hel nybygd maskinist kalt Thunder Stroke 111. "111" står for antall kubikktommer (1811 cc), og den store V-motoren var luftkjølt med 49 grader sylindervinkel.

Mens de siste modellene av Indian med den forrige motoren, Power Plus, selges som Limited-modeller skal Thunder Stroke-motoren stå i  Indians 2014 modeller som er planlagt å bli lansert senere i år. Med parallelle støtstanghylser, profiler/ kjøleribber på toppdekselet, eksosutgangene pekende nedover og luftinntaket på venstre side håper Polaris at nye og gamle Indianvenner vil nikke gjenkjennende.

Med lanseringen av Thunder Stroke 111 er noe av spenningen rundt "nye" Indian utløst, og mottakelsen har vært positiv. Samtidig knytter det seg om mulig enda mer spenning til hvordan den nye motorsykkelen vil se ut. Ryktene går om at Indian vil lansere hele fem-seks forskjellige modeller senere på året. Det nærmeste vi kommer foreløpig er "tribute" streamlineren "Spirit of Munro" som også ble vist frem under avdukingen av den nye motoren.

Se avdukingen av Indian Thunder Strike 111 på Dirty Harrys Pub her!

Følg Indian i Biker Journalen!
 
Et abonnement koster 350 kroner, og da får du de neste 6 utgavene rett hjem i postkassen!  Bestill abonnement her.