2014-modeller er lansert:
Omsider ble en av største hemmelighetene i nyere motorsykkelhistorie avslørt, da Indian Motorcycles lørdag kveld for første gang viste hva de har holdt på med de siste to årene. Ikke mindre enn tre modeller skal bringe Indian tilbake i markedet igjen, og samtlige tre tar utgangspunkt i den legendariske modellen Chief.
(UPDATED 8/4/2013 9:59:39 AM)

Web.red.
Det kunne ikke ha blitt en bedre åpning av Sturgis Rally i South Dakota enn da Indian tidligere i år annonserte at en helt ny Indian motorsykkel ville bli vist frem der for første gang. Interessen har vært formidabel, og Polaris-eide Indian klarte det kunststykket å holde på hemmeligheten helt frem til i går kveld. Da ble modellene Chief Classic, Chief Vintage og Chieftain vist frem for en entusiastisk folkemengde.

Samtlige modeller er bygd på den samme rammen, og har en nyutviklet Thunder Stroke 111 V-twin motor. Med 111 kubikktommer (1811 cc) og 9,5:1 i kompresjon gir det hele 161 Nm dreimoment. Motoren er lufkjølt med en integrert oljekjøler, og kreftene overføres til bakhjulet ved beledrift via en 6-trinns girkasse. Og sist, men ikke minst. Indian hadde ikke vært Indian uten store og side skjermer, og de går også igjen på alle tre modellene.

Chief Classic er cruiser-modellen, den enkle motorsykkelen uten for mye krimskrams. Det betyr ikke at den er kjedelig på noen måte, og alt som kan bades i chrome har blitt gjort nettopp det. ABS-bremser, cruise-control og nøkkelfri tenningslås er standard både på Vintage så vel som på de to andre modellene.

Chief Vintage kjennes igjen med skinnvesker, frynser og vindskjerm, og alt er montert med hurtigkobling for å enkelt kunne ta av og på etter behov. Det gjelder også frynsene på setet! Instrumenteringen på bensintanken er multi-funksjonelt og gir alle opplysninger man måtte trenge på veien.

Indian Chieftain er den største modellen fra Indian, og også den første Indian noensinne som har en glassfiber kåpe. Omfattende digital instrumentering inkluderer en luftrykksmåler for dekkene, og som alle store touring-motorsykler har den et kraftig musikkanlegg.

Les mer om Indians nye modeller her.