HARLEY RYDDER I MODELLTILBUDET MENS DE VENTER PÅ INDIAN
August blir en spennende måned:
Mens Harley-Davidson forbereder seg på Indians tilbakekomst rydder de i eget modelltilbud. Ryktene har gått en stund, og på en investorkonferanse nylig bekreftet Harleys vise-administrerende direktør John Olin at Road Glide Custom og Road Glide Ultra er tatt ut av modelltilbudet for neste år.
(UPDATED 7/28/2013 7:04:38 AM)

Web.red.
Olin sa at det var en del av firmaets strategi hvert år å ta modeller inn og ut av sortimentet i forbindelse med introduksjonen av nye modeller.

-Selv om de to Road Glide modellene har vært sterke kort i vårt modellutvalg har de stått for en relativt liten del av salget av våre touringsykler, fortalte han. -Vi venter ingen store følger av at de to modellene forsvinner, eller at det skal påvirke den positive trenden i salget.

Harleys "Chief Operating Officer" Matt Levatich har tidligere uttalt til Milwaukee Business Journal at avgjørelsen ble tatt for at Harley skulle kunne planlegge fremover og håndtere forventinger fra kundene. Administrerende direktør Keith Wandell er enda mer direkte og forteller at de ikke tar lett på utfordringene fra konkurrentene, men at de posisjonerer seg med henhold til produktutvikling og nye modeller som vil komme.

-Jobben vår er å få gode motorsykler ut på markedet og sørge for at vi vinner med gode produkter.

I en kommentar til Indians nært forestående relansering av det engang så stolte merket sa Wandell at det var et smart påfunn å relansere Indian under Sturgis Rally.

-Jeg tror de vil få mye oppmerksomhet og mye trafikk, men det vil jo bare være av de som er i Sturgis. Jeg tror at når vi lanserer 2014-modellene senere i august vil oppmerksomheten være tilbake på oss igjen.

Hva som ligger i ryktene om at også Road King forsvinner fra Harleys modellrekke ble ikke kommentert. Men sikkert der det at bortgangen av Road Glide og muligens andre modeller som skal forsvinne nører under om et annet rykte; at Harley er på gang med utviklingen av en ny motor – med væskekjøling. Harley-Davidson lanserer 2014-modellene i slutten av august, og kanskje får vi noen av svarene da. Nye Indian lanseres som mange etter hvert har fått med seg 3. august.