Noe av innholdet i Biker Journalen 1/2019:

HARMAN-CHOPPEREN SOM OVERLEVDE DEN KALDE KRIGEN

Det er fremdeles mange tidlige chopperbyggere som hadde fortjent en større plass i customhistorien. John Harman er blant dem som i mye større grad ville blitt gjenkjent om han hadde levd lenge nok til å oppleve Harley-boomen på nittitallet og gjenoppstandelsen av "svenskechopperen" som har mye til felles med Harmans egne ideer om en kjørbar enkel og pålitelig chopper. Denne Harman-chopperen havnet i Tyskland og overlevde ved en tilfeldighet den kalde krigen.
Les om Basti Gartuo og hans Harman-chopper i Biker Journalen 1/2019 som er i salg nå.

DA HARLEY OVERRASKET VERDEN

Det er 35 år siden Harley-Davidson lanserte den helt nye og revolusjonerende modellen FXST Softail. Med det varslet Harley at de ville være med å stake ut kursen i et fremtidig motorsykkelmarked hvor de sto på egne ben etter å ha løsrevet seg fra eieren AMF i 1981. De nye eierne hadde store planer for Harley, og FXST Softail var svenneprøven på om de ville lykkes. Sykkelen var revolusjonerende, og hadde en helt ny 1340cc Evolution-motor som tok markedet på sengen og en ny ramme som så ut som en stivramme men hadde fjæring.

Les om Softailens 35-års jubileum i Biker Journalen 1/2019. I salg nå.

ROYAL ENFIELD KUPPET EICMA
Den store EICMA mc-messen i Milano er over, nyhetene er lansert – og noen er mer imponerende enn andre. Motorsykler med 200+ hestekrefter og en rekkevidde på 20 mil og mer. Elektrisk drevet, selvsagt, for elektriske design-firmaer gikk bananas over hele messe-området. Overraskelser fra produsenter av konvensjonelle forbrenningsmotor kom fra uventet hold idet Royal Enfield fikk et scoop da de introduserte en stilfull V-twin konseptmotorsykkel som fikk stor oppmerksomhet på en velfylt avdukingsseremoni.

Les alt om EICMA-messen i Biker Journalen 1/2019. I salg nå!

EL-MOTORSYKLENE ER HER!

Elektrisk drevne motorsykler er ikke lenger noen nyhet, og 2018 viste med all tydelighet at det nå satses på motorsykler langt utover scooter-markedet. Teknologien har kommet så langt at produsentene nå ser på "ekte" motorsykler, og ved siden av at el-motorsykkelprodusentene presser grensene for ytelse, batterikapasitet og ladetid legges det også ned et betydelig arbeid i design.

Les mer om el-motorsykler i Biker Journalen 1/2019. I SALG NÅ!

FØRJULSTUREN

Se for deg å slippe unna førjulsmas, slappe julebord, snø og slaps, og heller nyte sydens sol og varme på motorsykkel! Det er fullt mulig på Kanariøyene, for sentralt beliggende i Las Palmas holder svenske far og sønn Krister og Robert Carlsson til med sitt firma Touring Ride. De leier ut motorsykler, arrangerer dagsturer og har guidede turer over flere dager hvor man både kan utforske Gran Canaria og de omkringliggende øyene. Vi var med på deres førjulstur til Fuerteventura og Lanzarote.
Les om XXV Touring Rides på Gran Canaria, Fuerteventura og Lanzarote i Biker Journalen 1/2019. I salg nå!

MIKE THE BIKE

Stanley Michael Bailey Hailwood, med kallenavnet ”Mike the Bike”, er regnet for å være den største av alle racing motorsyklister gjennom alle tider og er en legende på Isle of Man. Mikes far hadde etablert seg som en suksessrik og velstående motorsykkelforhandler i Oxfordshire, og hadde en karriere bak seg innen mc racing. Han fikk laget en liten minibike til Mike lenge før japanerne begynte å lage de små syklene, og på den lærte Mike å kjøre på et jorde utenfor hjemmet allerede fra han var fire år. Atten år gammel deltok han i sitt første Isle of Man race, og stilte til start i flere klasser med NSU, Norton og Paton. Hans beste plassering året ble i 250 ccm med NSU hvor han kjørte inn til en 3. plass.

Les mer om Mike the Bike Hailwood i Biker Journalen 1/2019. I SALG NÅ! 

Neste nummer av Biker Journalen (2/2019) 
er i salg den 14. mars!

Husk at abonnenter får bladet tidligere,
billigere og rett i postkassa!

Abonner her!

I dette nummeret av Biker Journalen kan du også lese om:

 • Bjørn Ove Hernes' custom
 • Iver Johnson Motorcycle
 • The "Spirder" - John Harmans gaffel
 • Royal Enfield Concept KX
 • Sjeikens custom
 • Live Wire Update
 • Faste spalter:
  Biker News
 • Nytt i Delehylla
 • Treffkalender

NESTE NUMMER (BJ 2/2019)
ER I SALG 14. mars.


Abonnenter får bladet billigere
og rett i postkassa.
Abonnér her!